Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk telekom özelleştirilmesine iptal davası


karakedi

Öne çıkan mesajlar

said:
Türk Telekom'da örgütlü Türk Haber-Sen, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin özelleştirilmesine ilişkin ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesinde dava açtı.

Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, dava dilekçesini idare mahkemesine sundu. Karadavut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan toprağı'' ve ''Türkiye'nin teknolojik gelişmesinin lokomotifi'' olarak nitelendirdiği Türk Telekom'un satışının, geçen
hafta gerçekleştirildiğini anımsattı.

Türk Telekom'un özelleştirilmediğini, yabancılaştırıldığını savunan Karadavut, şöyle devam etti:

''22 milyon sabit telefon kapasiteli, 19 milyon aktif sabit telefon, 734 bin ADSL, 250 bin TT Net, 75 bin ankesörlü telefon, 200 bin ATM abonesi, 97 bin kilometre fiber optik kablo hattı bulunan dünyanın 13. büyük şebekesine sahip Türk Telekom, 6 milyar 550 milyon dolara, kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde bir damla alın teri bulunmayanlar tarafından bir inat uğruna Arap sermayesine teslim edilmiştir, yani peşkeş çekilmiştir.

Yılda yaklaşık 3 milyar dolar kar eden, 4 yılda 21 milyar dolar katma değer yaratan, sadece gayri menkullerinin değeri 4 milyar dolar olan bir kurumun batan geminin malları gibi satılmasının, yabancılaştırılmasının başarı olarak gösterilmesini, kabul etmemiz mümkün değildir.''

''Bu şaibeli satış, hukuktan dönecektir'' diyen Karadavut, Türk Telekom'un özelleştirilmesinde yeterince rekabet sağlanamadığını öne sürdü.

Karadavut, Avrupa ülkelerinin hiçbirinin, Türkiye gibi Telekom'un yüzde 55'ini yabancıların kontrolüne vermediğini savundu.

Bu arada 4 bin Türk Telekom çalışanı İstanbul Gayrettepe binası önünde yürüyüşe geçti. İşçiler burada özelleştirme ve hükümet aleyhine sloganlar attılar..


kaynak: internethaber[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oda güzel..[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!


[code=php] i died for you !
[/code]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yakında ordu bu işe el atacak ama ne zaman....[signature][hline]Grimwolf, 15 Haziran 2005 22:44 tarihinde demiş ki......
Post kasmak ya da kasmamak işte bütün mesele bu...
Spidee, 02 Temmuz 2005 01:42 tarihinde demiş ki:
Fake You !!

Murk, 02 Temmuz 2005 01:44 tarihinde demiş ki:
I want to fake you.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bi de bu çıktı bırakın özel sektöre ya

ben teknik destek almak istediğimde telefona "ne var" diye çıkan bir tekel istemiyor ya ![signature][hline] Coder
Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir.

-Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var
-Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım
-Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Coder, 05 Temmuz 2005 16:47 tarihinde demiş ki:
güzel bi de bu çıktı bırakın özel sektöre ya

ben teknik destek almak istediğimde telefona "ne var" diye çıkan bir tekel istemiyor ya !

bildigim kadariyla 118 le birlikte adsl teknik hattınada siemens firmasının elemanları bakıyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Umarım özelleştirme iptal edilir. Ülkenin iletişim ağını yabancı sermayeye bırakmak ancak ve ancak bir sömürge devletinin sergilediği bir tavır olabilir. Sömürge devleti olmadığımızı umarım mahkememiz vereceği kararla kanıtlayacaktır.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-
Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, dava dilekçesini idare mahkemesine sundu. Karadavut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan toprağı'' ve ''Türkiye'nin teknolojik gelişmesinin lokomotifi'' olarak nitelendirdiği Türk Telekom'un satışının, geçen
hafta gerçekleştirildiğini anımsattı.
-

ben o lokomotifi de onun yaptığı gelişmeleride çok severim balinalar yüzünden deprem yüzünden aylarca yurtdışı çıkışımızın kaydığını iyi bilirim taş devri sistemlerine istedikleri faiş fiyatlarıda iyi bilirim bu açıklamayı yapan adama o lokomotifi hediye ediyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

somurge ile iletisim agi ile telekomun alakasi ne arkadaslar off off.

evet bencede ucuza gitti ki hele taksitle olmasi zararli bir satis oldugunu kabul ediyorum.

Ama ozellestirilmesi gerekiyor. Diyorlarki 2 yillik kar ina satildi evet 2 yillik karina satildi ama benimle ayni parayi odeyip benden 8 kat hizli baglanti aliyor ablam ki amerika baglanti konusunda cogu ulkeden pahalidir. Iskandinav ulkelerinde 10-20 dolar gibi fiyatlar soz konusu.

Telekom sifir teknik destek sifir altyapi sifir gelistirme cabalari ile evet kar ediyor.

ama bir devlet kurumunun oncelikli amaci iyi hizmet vermektir kar etmek degil. Bu davalarin acilmasida oyle baska ulkeye gitmesin cart curt degil. Orda is guc yapmadan maas alan insanlarin isi zaten hangi kurum ozellestirilirse ozellestirilsin isinde faydali olan adami cikartip yenisini almazlar. Bunu turkler yapar ama yabancilar yapmaz.

Ayrica ihaleyi alan firmalar bu iste onceden var olan kalitesini kanitlamis firmalar. Ilk aciklamalarida 500 milyon dolarlik gelistirme yapicaz benim ilgimi ceken internet kismi 100 milyon dolar i buna gitse ucariz.

Oyle baska ulkere satilmasin turkler alsin alicaksa gibi salak milliyetciligi yapmayin yaptirmayin...

Turkiyede telekom a gelmeden once o kadar cok sey birilerine peskes cekiliyorki once onlara kafa yorun.
Gecenlerde -Emin colasan in yazisinda okudum- bir gemi isadamina 4 milyon dolara satilmis herif 1 hafta sonra 8 milyon dolara.

Once bunlari dusunun telekoma sira sonra gelir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oger aldı ddiye biilyorum ben[signature][hline][/b]Msn adresim
Artık bende bloggerım okuyun okutturun bende gaza gelip yazayım
karakedi demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.
BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye dahil Ortadoğu ve balkanlardaki Starbucks,Topshop,Body Shop da arapların. korkmayın girişimci araplar vahşi kapitalist amerikılalırdan bin kat daha iyidir..

bkz. http://www.shaya.com.tr/main.htm[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."

Albert Einstein
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam bence tamamen haklı. Araplara satılmamalı. Şimdiki hükümet nerde müslüman var ona elini açıyo maşallah. İlerde okulları da satarlar. Ya yılda 4 milyar dolar kazanıyorsun turktelekomdan neyine satıyon daha!

Off of aklımdan geçenleri rahat rahat bi söylesem ayıp kaçacak ama...[signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ]
Adamın biri demiş ki:
Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olayın siyası boyutunu incelediğinizde de garip seyler var. bi bakıyosun bu ulke sözde ermeni soykırımını tanıyan 12 ulkeden bi tanesi. ermeni lobisi ve ermenilerin guclu oldugu bi yer. insanın aklına bin türlü sey geliyo. simdi biride çıkıp artık eskisi gibi değil demesin ermenilerden bize hiçbir zaman dost olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...